søndag 31. mai 2009

Fem saker som jag är bra på!

Jag har blivit utmanad att skriva fem saker som jag är bra på, men som de flesta kvinnor vet, så är det ganska svårt. Men jag ska försöka...

1. Jag är duktig på att undervisa. De som känner mig vet vilka ämnen jag undervisar i, men för "alla" er andra så kan jag tala om att det är matte/NO.
2. Jag är duktig på att välja färger till mina LO:er när jag scrappar. Det var ganska svårt när jag startade, men går riktigt bra nu.
3. Jag är duktig på att prata. Helt sedan jag var liten har jag haft lätt att få kontakt med folk. Som vuxen försöker jag att använda denna egenskap till att komma till tals med folk som ser ensamma ut (i sällskap där det finns folk som jag inte känner).
4. Jag har blivit duktig att säga NEJ. Ett tag sa jag JA alldeles för ofta och det är faktiskt inte bra. För att bevara sig själv måste man kunna säga nej också.
5. Jag är intelligent (här rodnar jeg, men det är faktiskt sant!) och otroligt nyfiken på nya saker. Skulle vilja gå på universitetet resten av livet, tror jag.

Så här blev det fem bra saker om mig, men det har tagit mig nästan en halvtimme att komma på.

fredag 29. mai 2009

Äntligen blev bloggen ett syrum också!!

Jag är av och till inne på ett forum som heter Quilt i Norge. Jag blev biten av quiltebacillen i Tromsø, då en jag lärde känna sydde en duk till mig (jag har den fortfarande, fast den börjar bli lite luggsliten). Min produktion är/var ganska liten.

När jag startade denna blogg tänkte jag att jag skulle visa saker som jag sytt, lika mycket som mina LO:er. Men fram till nu har det bara blivit scrapbooking.

Här kommer det jag har gjort idag. Det är en väska sydd av kvadrater.





fredag 1. mai 2009

Ebba ren och skär glädje


Den här gjorde jag några dagar efter träffen på Grorud. Jag hade kvar energin och "go:en" från träffen och fortsatte av bara farten. Ebba var sen att gå, men när hon väl startade, vid 18 månader och 9 dagars ålder, så gick hon i ca. tre veckor och sedan sprang hon.

Också från Grorudträffen, men til min BOM.


Min mormor var verkligen min idol på många fält. Lugn och stilla, duktig på att handarbeta och duktig på att laga mat. När hon dog, var det verkligen jättetungt. Hon skulle liksom alltid finnas...


Ett fint kort på hela min familj. Det finns inte så många kort där vi alla är samlade.

Min hund vid Nordbytjernet på Jessheim, hösten 2007. Lägg märke till glansen i pälsen!


Jag har varit på träff på Grorud och se här...

Min syster var på besök i maj 2008 och då var det tivoli nere på Sundet (centrum i Eidsvoll). Ebba var ganska rädd, men åka det skulle hon!


På Gardermoen nu i april där bror och syster bägge håller uppe byxorna.

Viktors nya converse från höstlovet 2008.

Här är ett jättefint kort på Viktor från i mars i år.


Från maj 2007 till februari 2008 gick jag en kurs med scouterna som heter TG. Det står för Treklöver-Gilwell. Den kan man gå i olika former och min var TG Jingii. Den längsta delen av kursen föregick nämligen på ett stort läger utanför Kristianstad. Lägret hette Jingiijamborii. Jag skulle utföra något som utvecklade mig själv och som var till hjälp för kåren, och då fokuserade jag på planering och det mynnade ut i ett möte där vi snackade om kniven och knivbruk. Så täljde scouterna.